Reštaurácia Góvinda
Prídte si pochutnať na Maha brinjal ; )
(Baklažán so špenátom a paradajkami)
V indickej reštaurácii Góvinda na Obchodnej ulici
Vám ponúkneme védske jedlo.
Pre inšpiráciu máme pre Vás Maha brinjalaj aj v podobe
RECEPTU:
"Maha" znamená "veľký" a "brindžál" znamená "baklažán", najobľúbenejší zo všetkých zelenín v Indii. Toto jedlo sa pripravuje varením zeleniny, pokiaľ nevytvorí hustú omáčku. Maha brindžál sa dobre hodí k ľahkej ryži a horúcim čapatym.
900 g baklažánu, olúpaného a nakrajaného na kocky
450 g čerstvého špenátu, nakrajaného
900 g paradajok, olúpaných a nakrájaných
5 pl ghí alebo rastlinného oleja
1 alebo 2 sušené čili, drvené
1 čl mletého koriandru
1/2 čl mletého kmínu
1/2 čl kurkumy
1/2 čl asantu (asafoetidy)
150 ml vody
1 čl hnedého cukru
2 a 1/2 čl soli
1/2 čl garam masaly
Vo veľkom hrnci rozohrejte ghí alebo olej a niekoľko sekúnd v ňom vypražte čili a mletý koriander.
Potom pridajte zostávajúce práškové korenie, ešte niekoľko sekúnd vypražte
a potom pridajte kocky baklažánu.
Vyprážajte a jemne miešajte na strednom plameni,
pokiaľ baklažán nezmäkne a nezačína uvolňovať semienka.
Teraz vmiešajte nakrájané paradajky, špenát a vodu. Dobre zamiešajte.
Čiastočne prikryte a varte na miernom plameni 20 minút (občas zamiešajte), pokiaľ baklažán nie je mäkký.
Zväčšite trochu prívod tepla a varte ešte 10 minút a často miešajte, pokiaľ špenát,
baklažán a paradajky nesplynú do hustej smotanovej omáčky.
Nakoniec ochuťte cukrom, soľou a garam masalou. Všetko dobre premiešajte.
Dobrú chuť !
Bližšie informácie o tejto prevádzke nájdete TU